Politie moet ingrijpen in ontaarde DNA-vergadering
16 Apr 2012, 16:35
foto
Assembleeleden worden met de politie uit de vergaderzaal verwijderd.


De vergadering van De Nationale Assemblee is vanmiddag compleet ontaard. Leden van het oppositionele Nieuw Front zijn in opdracht van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons door de politie uit de vergadering gezet.

Aanleiding was dat de oppositie zich met slaan op de tafel en geschreeuw door de zaal zich hevig verzette tegen de manier waarop Simons de vergadering leidde. De voorzitter duldde op geen enkele manier dat de oppositie bij de behandeling van de wet ‘belagen’ enige link maakte met de eerder aangenomen amnestiewet. Aan het woord was Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) die steeds een link met deze wet en de amnestiewet legde.

Schorsingen hielpen niet
Eerder werd de vergadering tot twee keer toe geschorst om de rust te doen terugkeren. Na elke hervatting werd het rumoer echter erger. Simons weigerde de oppositie gebruik te laten maken van ‘een punt van orde’. Volgens haar was er niks mis met de orde van de vergadering.
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh en andere leden van zijn fractie begaven zich op een gegeven moment naar de tafel van de voorzitter. Dit was het moment dat de vergadering compleet ontaardde. Simons riep de hulp in van de politie onder aanvoering dat ze bedreigd werd.

Randjietsingh en enkele leden werden in opdracht van Simons door de politie uit de zaal verwijderd. De andere oppositieleden verlieten samen met hen de zaal. Arthur Tjin-A-Tsoi, moest door zijn fractie worden meegenomen. Hij weigerde met de politie mee te gaan. Nadat de politie de Nieuw Front leden naar buiten hadden meegenomen, werd de vergadering in alle rust voortgezet.

Thursday 27 June
Wednesday 26 June
Tuesday 25 June