"Bouterse heeft Daal en Rambocus doodgeschoten"
23 Mar 2012, 10:50
foto


"Desi Bouterse heeft Cyrill Daal en Soerindre Rambocus persoonlijk doodgeschoten. Hij was mijn boezemvriend en heeft vaker met me gesproken over de decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan vergeleken worden met de Godfather". Dit verklaart Ruben Rozendaal als getuige onder ede tijdens de zitting van de Krijgsraad.

Rozendaal vertelt dat hij de wapens importeerde. "Ik had meer dan 250 wapens. Deze wapens werden door Bouterse geruild met Farc voor drugs. Ik blijf erbij dat hij een crimineel is", houdt Rozendaal vol. Hij verklaart dat Bouterse vanaf 7 december tot 8 december 's middags in het Fort was. "Ik heb lijken gezien om half zes in de ochtend op 8 december", vertelt Rozendaal. "Hij heeft ons voorgelogen dat er een coup zou plaatsvinden en de mensen daarom opgehaald moesten worden. Ik heb hem toen geloofd, maar achteraf blijkt dit niet waar te zijn."

"Dit is geen militaire actie. Het zijn gewoon brute en laffe moorden geweest. De mensen zijn uit bed gehaald en naar Fort Zeelandia gebracht. Mensen zijn als beesten behandeld. Meneer Rambocus heeft ons gesteund bij de coup. Hij zou bevelhebber worden, dit is beloofd door Bouterse, maar het is nooit gebeurd. Hij is persoonlijk doodgeschoten door Bouterse", herhaalt Rozendaal.
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April