Kustwacht en Braziliaanse marine voeren training uit
24 May, 23:08
foto
Deelnemers van de gezamenlijke training Kustwacht van Suriname, Marine en de Braziliaanse Marine op het schip van de Braziliaanse Marine 'Bracuí. (Foto: Kustwacht)


De Kustwacht heeft donderdag samen met de Marine en de Braziliaanse Marine een gezamenlijke training uitgevoerd. Het ging om enteren en doorzoeken van vaartuigen en communicatie. De training vond plaats op het schip Bracuí van de Braziliaans Marine.

Vooraf aan de training vond maandag eerst een Passage Exercise (Passex) plaats. Dit is een ceremoniële uitwisseling van het groeten tussen twee vaartuigen. Deze oefening is uitgevoerd in de Surinamerivier ter hoogte van Suzanna's Daal en Belwaarde. De SCG Dyamanti P102 van de Kustwacht en het schip van de Braziliaanse Marine, Bracuí hebben aan deze oefening geparticipeerd.

Als onderdeel van de oefening Caribbean Exercise 2024 heeft het vaartuig Bracuí, Suriname bezocht voor de uitvoering van het programma onderdeel. Het gaat om een jaarlijks terugkerende oefening van de Braziliaanse Marine in het Caraïbisch gebied, waarbij verschillende landen in de Caricom worden bezocht.
Advertenties