Jamaica wil vaktrainingen verzorgen via AWJ
18 May, 20:22
foto
Minister Steven Mac Andrew begroet zijn Jamaicaanse ambtgenoot Aubyn Hill. (Foto: AWJ)


Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft vrijdag zijn Jamaicaanse ambtgenoot van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen. Minister Hill was vergezeld door enkele van zijn CEO’s van key instituten. Er is van gedachten gewisseld over het verzorgen van vaktrainingen door Jamaica voor de beroepsbevolking.

Bij het onderhoud heeft de delegatie de minister Mac Andrew geïnformeerd over hun goede indrukken en de geweldige mogelijkheid om met Suriname zaken te doen. De Jamaicaanse minister staat aan het hoofd van een delegatie, die voor een zakenmissie in Suriname was en bestaat uit ongeveer 30 vertegenwoordigers van zowel de publieke als private sector. De zakenmissie heeft de participanten kennis laten maken met exportmogelijkheden voor goederen en diensten uit Jamaica. Ook bekeek de missie de mogelijkheden in het vergemakkelijken van vlieg- en zeeverbindingen tussen Suriname, Guyana en Jamaica. De delegatie heeft ook met de president en met verschillende ministers gesproken.

De delegatieleider heeft ook specifiek de mogelijkheden geëxploreerd voor de behoefte van Suriname aan trainingen die Jamaica kan aanbieden op basis van Caribische beroepskwalificaties ter versterking van de beroepsbevolking in verschillende sectoren om de concurrentiepositie van Suriname te verbeteren. Tegen de achtergrond van het proces van regionale integratie en het vrijelijk mogen werken in landen van de regio, ziet minister Mac Andrew zeker mogelijkheden voor een eventuele samenwerking tussen de vaktraining instituten en autoriteiten tussen beide landen, waardoor zij elkaar kunnen aanvullen. Hij kijkt daarom reikhalzend uit naar een follow-up in dit verband, meldt AWJ.
Advertenties