President nodigt vakbeweging uit voor koopkrachtversterking
29 Apr, 00:01
foto


President Chan Santokhi heeft de vakcentrales verenigd in Ravaksur, de COL en de Surinaamse Politiebond  voor dinsdagmiddag uitgenodigd voor de 'kick-off sessie' voor onderhandelingen over de koopkrachtversterking. Vorig jaar was tussen de overheid en de vakbonden afgesproken dat van 1 januari tot en met juni 2024 koopkrachtversterking met SRD 1.000 zou worden verhoogd naar SRD 3.500. Gepensioneerden bij de overheid krijgen hiervan 70%.

De afspraak is gemaakt dat de vakbeweging weer om de tafel zou gaan zitten met de overheid om te onderhandelen over de tweede helft van het jaar. De president heeft in een brief aan de vakbondsleiders meegedeeld dat tijdens de bijeenkomst hij afspraken wil maken over de onderhandelingen. Er zal een context worden geschapen waarbinnen de gesprekken zullen plaatsvinden.

In de brief van de president wordt niks gezegd over de verhoging van de stroomtarieven. Ravaksur heeft in een schrijven in maart misnoegen geuit over de gehanteerde tarieven. Ook C-47 heeft de president apart geschreven over de stroomtarieven. Deze vakcentrale maakt zich op voor protesten tegen de intussen reeds doorgevoerde verhogingen. Over deze kwestie is er nog niet gereageerd door de regering.

Naast de bestaande vakcentrales zal binnenkort een nieuwe vakcentrale worden opgericht. De trekkers hiervan zijn onder andere de bonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Energiebedrijven Suriname, Telesur en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij.
Advertenties

Wednesday 15 May
Tuesday 14 May
Monday 13 May