RGD-werkers krijgen toelage eind april; actie opgeschort
11 Apr, 20:50
foto
Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid. (Foto: CDS)


De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, zegt dat er gewerkt wordt aan het inlopen van achterstallige betalingen voor de overbruggingstoelage voor ambtenaren van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De actie van de bond is opgeschort.

De regering wil eind april de achterstallige betalingen hebben ingelopen. “Er is al berekend dat eind van deze maand de middelen over februari, maart en april vrijgemaakt worden”, laat Gajadhar Sukul optekenen via de Communicatiedienst Suriname.

Dat de overbruggingstoelage over de maanden februari en maart niet heeft plaatsgevonden heeft te maken met onduidelijkheden vanuit het ministerie van Financiën en Planning. De directeur van Volksgezondheid geeft aan dat op 8 april een ontmoeting met de RGD-bond was, waarbij knelpunten zijn besproken. Het ministerie van Financiën en Planning had gevraagd om alle processen die nodig zijn om de betaling te laten geschieden, af te ronden. 

“De overbruggingstoelage is eigenlijk een toelage voor de ambtenaren. Omdat er andere zaken aanwezig zijn bij instellingen als de RGD, let Financiën op meerdere zaken, vandaar dat de uitbetaling niet zonder meer wordt gedaan zonder verduidelijking. We hebben de bond daarop ook gewezen”, zegt Gajadhar Sukul.


Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May