Surinaamse jeugdige voetballers maken indruk in Spanje
01 Apr, 01:05
foto
Het U14 team met officials en begeleiders. Suriname heeft een goede beurt gemaakt tijdens de Real Madrid World Challenge 2024. (Foto: Sandro Alberga)


Een team van spelers uit Suriname heeft van 25 tot en met 28 maart deelgenomen aan de Real Madrid World Challenge 2024 in de leeftijdscategorie U14. Het team bestond uit voetballers die allen vorig jaar tijdens de Real Madrid Foundation Classics in Paramaribo geselecteerd werden voor deelname aan deze  World Challenge. Het is de eerste keer dat Suriname heeft deelgenomen aan dit evenement dat gehouden werd in het trainingscomplex van voetbalclub Real Madrid. Het Surinaamse team bestond uit 13 deelnemers onder wie 11 jongens en 2 meisjes, die allen uitkomen in de SVB jeugdcompetitie in de categorieën U10, U12 en U14.

Het toernooi georganiseerd door Kaptiva in samenwerking met de Real Madrid Foundation werd dit jaar voor de derde keer gehouden te Madrid in Spanje. De reiskosten en de kosten voor deelname aan dit evenement, zijn volledig gedragen door de ouders en familieleden van de deelnemers, meldt Sandro Alberga, vader van een van de deelnemers. Twee spelers hebben vanuit het bedrijfsleven een bijdrage ontvangen.

Aan het toernooi deden 62 teams mee, afkomstig uit alle delen van de wereld, waaronder ook uit grote voetballanden als Duitsland, Brazilië, Spanje, Uruguay, USA en Canada. Suriname is erg sterk voor de dag gekomen en wist 3 partijen te winnen van Duitsland, Uruguay en Brazilië. Er werd gelijk gespeeld tegen 2 teams van USA. Suriname verloor 2 partijen waaronder de finalewedstrijd tegen Spanje en de openingswedstrijd tegen Canada. Tijdens de finalewedstrijd vielen twee van Surinames beste spelers uit vanwege opgelopen blessures. Dit bleek een grote aderlating te zijn voor het team dat uitkwam tegen het sterk spelend gastland Spanje. Suriname bereikte de 2e plek in de Silver Cup categorie.

Verschillende deelnemers aan dit toernooi gaven aan erg onder de indruk te zijn van de performance van het Surinaamse voetbalteam. De geleverde prestaties bewijzen wederom dat  Suriname boordevol voetbaltalent zit en dat de jeugdvoetballers absoluut niet onder doen voor spelers uit grote voetballanden.

Naast deelname aan de wedstrijden hebben de voetballers ook de gelegenheid gehad een bezoek te brengen aan 2 prachtige voetbalwedstrijden in het beroemde Bernabeu stadion, waaronder de interland tussen Spanje en Brazilië. Ook maakten ze een City tour door de stad Madrid en waren ze getuige van de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is, bericht Alberga. 

Op de laatste dag maakte de groep een tour door het beroemde Bernabeu stadion, de thuisbasis van de club Real Madrid, dat onlangs compleet gerenoveerd is geworden. Tijdens de doorreis in Nederland is het team ook in de gelegenheid gesteld een dag mee te trainen bij Roda ’23 uit Amstelveen. Ook zullen de jeugdigen een wedstrijd spelen tegen een U14 selectie van Zeeburgia uit Amsterdam.

"Het ligt in de bedoeling volgend jaar wederom deel te nemen aan deze zeer nuttige en leerrijke voetbal Challenge, die gezien kan worden als een goed ijkpunt waar wij ons als land bevinden als het op jeugdvoetbal aankomt. Al met al mogen de spelers, de trainers die speciaal voor dit evenement meegereisd zijn en de ouders en begeleiders, terugblikken op een zeer geslaagd evenement, dat voor het Surinaamse team vele hoogtepunten opgeleverd heeft", stelt Alberga.


Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April