Kensenhuis dringt aan op onderzoek Pan American Real Estate
24 Jan, 06:51
foto
Assembleelid Patrick Kensenhuis met de brief bestemd voor de pg. (Beeld: DNA TV)


Tijdens de begrotingsbehandeling hebben diverse Assembleeleden vragen gesteld over de ruim US$ 7.500.000 die betaald is aan Pan American Real Estate NV. Zij namen geen genoegen met de uitleg van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Patrick Kensenhuis (NDP) heeft via Assembleevoorzitter Marinus Bee een onderzoek gevraagd aan procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh. Hij vroeg gisteren aan Bee om de brief door te geleiden met de onderliggende stukken.

Kensenhuis kreeg staande de vergadering ondersteuning van Ivanildo Plein (NPS), Edgar Sampie (ABOP/PL) en Ilona Edwards (NDP). Plein en Sampie voerden aan dat de stukken die ingediend zijn en de antwoorden die gegeven zijn door de regering niet kloppen. Plein rekende uit dat het omgerekend gaat om SRD 300 miljoen. Sampie voerde aan dat in een brief minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning aangegeven heeft dat hier geen sprake is van Public Private Partnership. Ook blijkt dat het zou gaan om US$ 8 miljoen en niet US$ 7.5 miljoen.

Er moet een grondig onderzoek komen, benadrukte Kensenhuis. Volgens hem gaat het om corruptieve handelingen, overtreding van de Anti Corruptiewet en Comptabiliteitswet. Een klokkenluider heeft vorige maand een schriftelijke klacht ingediend bij de pg. Er is een onderzoek hierover gaande. Kensenhuis geeft aan waarom hij toch ook aandringt op een diepgaand onderzoek.Eerder had directeur Ismail Sohrabkhan van Pan American om een reactie gevraagd, aan Starnieuws gezegd dat hij het onderzoek van de pg verwelkomt. "Laat alles transparant gebeuren". Hij heeft alle stukken vanaf 2019 en heeft deze ter inzage gegeven aan het onderzoeksteam. "Ik heb zelfs meer gedaan dan is afgesproken en de 562 huizen staan er. Die zijn in twee jaar afgebouwd en de mensen wonen in hun huis", zegt Sohrabkhan. Met de vorige regering is een contract ondertekend waarbij de Staat ook zou zorgen voor stroom en water. Dat is echter niet gebeurd. 
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April