Column: Borrelpraat no. 802
21 Jan, 22:53
foto


“Hebben die geweldige juristen overzee niet door dat al die geweldige rechtsregels van al die geweldige internationale wetten die ze met zoveel geweldigheid aanhalen hier helemaal niet geweldig van toepassing zijn?”
“Volgens mij krijgen die overzeese allesweters te weinig aandacht in hun land daar aan de Noordzee en vinden in die gevluchte, ondergedoken, weggemaakte of verdwenen luitenant-kolonel Deezie Foetsjie een dankbaar object om weer eens in ‘the picture’ te komen.”
“Het is helemaal waar wat die super-Spangjurist uit het koude Noorden zegt, maar hier wordt rechtspraak anders beleefd en uitgevoerd, vooral als het om zijne hoge baas Beezie Louterse gaat.”
“Tja, die heeft met zowat alle toppolitici toentertijd tot nu-tertijd  onderhands of bovenhands samengewerkt of gedeald of politieke dingen bekokstoofd.”
“Dan wat? Als hij veroordeeld is en moet worden opgesloten, dan moet dat gebeuren. Dan pas is er sprake van een ware rechtsstaat."
“Ga je ware rechtsstaat dan maar ten uitvoer brengen, sluit hem op. De man trekt dan alle beerputten van al onze toppolitici open en boi, die stank en die morserij die dan naar buiten zullen komen van een heleboel ‘eerbare’ burgers, zal niet mals zijn.”
“Nonsens. Een ex-sportinstructeur uit het leger kan toch zo een macht over velen niet hebben, zo lang na de militaire dictatuur?”
“Ik zeg: die opstokers daar in het Noorden en hun slaafse volgers of followers alhier, doen niets anders dan die zoek geraakte Beezie Fouterse flink in the picture houden. Hij kan, bij wijze van spreken, geen scheetje laten of er wordt hoog van de toren getoeterd: ‘we ruiken hem, waar is hij? Hij moet gaan zitten, achter de tralies met hem, dat monster!”
“Meester, wat zegt u over deze verdwijningszaak?”
“Dit is de tweede grote verdwijntruc met medeweten van de Sheriff, net zoals onze Boefdraad kon opgaan in rook.”
“Dus de Sheriff weet waar hij is?”
“Dat weet ik niet, maar hij heeft wel een van de beste inlichtingendienst-mannen  te zijner beschikking, en die weet bij wijze van spreken waar Die Deezie zich zal bevinden voordat Die Deezie weet dat hij 'daar zal zijn."
“Wat een geouweh…., jeetjes man! Maar inderdaad, hoe kunnen onze inlichtingendiensten, onze Intel, zo gefaald hebben door de man zo simpel door hun vingers te laten glippen? Iets is inderdaad niet pluis in deze case.”
“Meester, gaat u dinsdag naar de monseigneur Wulfinghstraat om te kijken of Dattiewattie Deeziecrazy zich naar de Raadkamer van het Hof van Justitie zal begeven?”
“Ten eerste zal betrokkene zijn hoofdadvocaat Kandaihai sturen of zijn groepje nieuwe advocaten, oftewel ‘les nouveaux advocateux parbleu carambeu’, en ten tweede heb ik jullie al gezegd: ik heb mijn nog werkende hersencellen harder voor belangrijkere zaken nodig heb, dan om een glimp van de man op te vangen en hem zo in een ongezonde publiciteit te helpen houden.”
“Dus voor u is de man en het gedoe eromheen maar verloren tijd, het is een gepasseerd station."
“O jawel. Ik kijk liever hoe ‘zijn’ partij zich zonder hem als de ‘grote stemmentrekker’ klaarmaakt om minstens weer 16 zetels bij de komende verkiezingen binnen te halen.”
“Misschien gaan ze ten onder, onderling ruzie makend om de partijmacht, want dat is de grote wens en hoop van de politieke tegenstanders van Paars.”
“Klopt, want dan komt onze Oranjeman voor een tweede termijn terug of lukt het onze Yellow African king zijn eerste termijn als president binnen te halen.”
“Ow, daarom roept hij alle Srananman met Afrikaanse roots op om op hem te stemmen.”
“En daarom schreeuwt de Sheriff op de herdenkingsbijeenkomst van 75 jaar Oranjepartij dat de tijd van etnische politiek, dus de tijd van kuly en blaccamang, voorbij is.”
“En daarom kwaakt Lonneman op een persconferentie terug dat de VHP zelve, ondanks alle naamsveranderingen nog steeds een etnische partij is.”
“Tenminste heeft mijn paarse partij openlijk netjes en duidelijk stelling genomen tegen deze wederzijdse etnische opjutting. Want wij Paarsen zijn tenminste een partij die vanaf haar oprichting geen etnische partij is. En daarom moeten we kapot gemaakt worden, zodat die etnische clubjes weer het alleenrecht in onze politiek zullen hebben.”
“Beste broeder Ron, je weet dat ik niets moet hebben van jouw Paarse partij, maar in dezen moet ik je wel gelijk geven.”
“Dan verwachten wij jouw stem bij de volgende verkiezingen.”
“Sorry, betre m’e dringi tootel, dan dat ik dat doe. Maar ik sta wel sympathiek tegenover jullie anti-etnische stellingname.”
“En ik stem absoluut niet op partijen of kandidaten die etnische spanningen opwekken, alleen maar om er politiek voordeel uit te halen en na de verkiezingen gaan ze toch doodleuk samenwerken.”
“Klopt! En het wordt echt tijd dat we het bij wet verbieden dat partijvoorzitters tegelijk president, vice-president of minister mogen zijn. Dat geeft teveel machtsconcentratie, waar sluwe figuren achter de schermen steeds mooi misbruik van maken.”
“Ben ik helemaal met je eens, en ook dat Stichtingen geen grond mogen aanvragen of bezitten. Kijk hoe tienduizenden hectaren van ons ongerept oerwoud worden aangevraagd. Gelukkig a tori leki en nu wordt gezegd dat het in behandeling is en nog niets uitgegeven is. Goed dat Koetje junior goed geschalkt heeft in dezen; zie de bewijzen op Sterrennieuws! Wat een stelletje achterbakse en platvloerse bosdieven is dat daar bij elkaar!”
“Aan de andere kant wil een gekke bakra in Arnhem een Koran verbranden en dat wordt goedgepraat door de gemeente, omdat er mag worden gedemonstreerd.”  
“En als morgen een andere idioot daar gaat demonstreren en daarbij een Bijbel, een Thora of een Mahabaratha poogt te verbranden, wat zal die burgemeester dan zeggen?”
“Maar beste borrelbroeders, er zijn nog meer ongecontroleerde ziekelingen nu bezig de hele wereldorde te verstoren. Kijk dat gedoe daar in de Rode Zee, en in de Zuid-Chinese zee, in Palestina, in Zuid-Libanon, tussen Iran en de omgeving aldaar. Zien jullie niet dat zich een heuse wereldoorlog aan het opstarten is?”
“Ja, dat ziet er niet zo best uit. En zelfs onze Bigi Pan loopt net als het Panamakanaal leeg. En de SWM kan niet genoeg water produceren, vanwege zwaar verouderd materiaal. Yongu, san e pesa?”
“Volgens mij worden wij te oud voor deze doldraaiende wereld. Willen jullie mee naar de maan? Alleen zijn er tijdens en na de landingen daar nog wat storingen.”
“Ja, laten we boeken, reisje maan, maar hopelijk vliegt er onderweg geen deur uit het toestel.”
“Yeah, proost op onze maantrip.”
 
Rappa

Advertenties