Oproep Bouterse voor aanmelden Santo Boma naar dc
11 Jan, 10:18
foto
Op basis van artikel 517 van het Wetboek van Strafvordering is het schrijven bezorgd bij de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost.


Ex-legerleider tevens gewezen president en voorzitter van de NDP, Desi Bouterse (78), moet zich vrijdagmorgen aanmelden bij de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. Het schrijven van de procureur-generaal is intussen gestuurd naar de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost. Bouterse is in het 8 december strafproces tot 20 jaar cel veroordeeld. 

Het Openbaar Ministerie zegt desgevraagd aan Starnieuws dat op basis van artikel 517 van het Wetboek van Strafvordering deze procedure gehanteerd wordt als de veroordeelde niet thuis is aangetroffen en huisgenoten weigeren de 'last' in ontvangst te nemen. De deurwaarder is tot twee keer toe naar het huisadres geweest te Leonsberg, maar de huisgenote van Bouterse weigerde het schrijven in ontvangst te nemen. 

Bouterse zal zijn straf moeten uitzitten in een ruimte die speciaal gebouwd wordt op het terrein van het Militair Hospitaal. Aangezien deze cel nog niet af zal zijn vrijdag, moet Bouterse zich aanmelden bij Santo Boma. In eerste instantie wordt hij daar opgesloten. Of Bouterse zich morgen gaat aanmelden is nog niet duidelijk. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May