Speciale cel voor Bouterse in Militair Hospitaal
11 Jan, 00:00
foto
Dit gebouw op het terrein van het Militair Hospitaal zal dienen als gevangenis voor de tot 20 jaar veroordeelde ex-president Desi Bouterse.


Op het terrein van het Militair Hospitaal wordt er koortsachtig gewerkt. Daar wordt een cel gebouwd voor ex-legerleider tevens gewezen president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse. Het Militair Hospitaal ligt op steenworpafstand van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, voor wanneer de veroordeelde medische zorg nodig heeft. Op basis van enkele medische issues wordt Bouterse niet in een bestaande gevangenis opgesloten. 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat de veroordeelden zich vrijdagochtend op diverse locaties moeten aanmelden. Bouterse heeft de kennisgeving nog niet gekregen omdat zijn huisgenote volgens het OM tot tweemaal toe geweigerd heeft om de 'last' in ontvangst te nemen. Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein hebben de kennisgeving wel ontvangen. Zij moeten volgens het vonnis van het Hof van Justitie 15 jaar de bak in. Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar celstraf. 

Er wordt driftig gebouwd aan de cel waar ex-president Desi Bouterse zijn straf zal moeten uitzitten. De cel staat op het terrein van het Militair Hospitaal aan de kant van de Flustraat.

Voor de veiligheid van Bouterse zijn er extra maatregelen getroffen tijdens zijn detentie. Als ex-president heeft Bouterse diverse faciliteiten, waaronder beveiliging en transport. Alle faciliteiten zullen in de komende periode afgebouwd moeten worden.


De cel die gebouwd wordt op het terrein van het Militair Hospitaal is nog niet af. Er wordt tot laat op de dag gewerkt aan de bouw, maar deze zal nog enige tijd in beslag nemen, zoals de situatie er nu uitziet. Het is nog niet duidelijk waar Bouterse zich moet aanmelden en waar hij in de tussentijd gevangen gehouden zal worden. 
Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July