Santokhi vult DCT VHP Coronie aan met 'overlopers'
08 Jan, 00:00
foto
Het DCT van de VHP in Coronie is aangevuld. De voorzitter van de VHP, president Chan Santokhi wordt geflankeerd door Brayn Creton (2e van l) en Michael Bendt. Beiden hebben de NDP verruild voor de VHP.


President Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, was zondag in Coronie om na te gaan wat de stand van zaken is van de projecten die hij in september vorig jaar heeft geïnitieerd. Hij heeft een vergadering van het Districts Coördinatieteam (DCT) van de VHP bijgewoond. Dit team is gisteren aangevuld met personen die de NDP en de NPS de rug hebben toegekeerd.

De politieke boodschap van Santokhi was dat de economie groeit en hij riep de Coronianen op goed na te gaan in wiens handen zij het bestuur van het land willen leggen. Er zijn mensen die aan de kantlijn staan en hun handen wrijven om het land weer te plunderen als onder 10 jaar NDP-bewind. Hij heeft ook informatie gegeven over het woningbouwprogramma. De president merkte op dat indertijd percelen zijn uitgegeven te Soemboredjo, zonder infrastructuur.

Over het Pommeroon Kokosproject zei Santokhi dat de onderneming bezig is de juiste machines aan te schaffen voor een zo efficiënt mogelijke grondbewerking, gelet op de bodemgesteldheid. Wat het Tambaki visteeltproject betreft, is de grond juridisch nu door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) reeds ter beschikking gesteld van de onderneming. Tambaki NV gaat medio deze maand in Boa Vista gesprekken voeren met de Braziliaanse counterpart.


"Sinds mijn bezoek in september is via LVV de landbouw coöperatie juridisch opgericht die nu als counterpart voor het ministerie zal optreden. Nu is dus de mogelijkheid om via de coöperatie waarin ook een vertegenwoordiger van LVV zit, gerichte ondersteuning te bieden aan de landbouwers in het district", merkte de president op. De voorzitter van de op 8 november opgerichte coöperatie is Maikel Bendt (RR lid van de NDP) die de overstap heeft gemaakt naar de VHP.

De president is tevreden met de gemeenschapsprojecten. Hij merkte op dat hij regelmatig berichten ontvangt dat de jeugd gretig gebruik maakt van het door zijn kabinet verlichte Letitia Vriesde stadion. Hij spoort de mensen aan om naast voetbal aan meerdere takken van sport te doen. Ook de gerenoveerde Hub met ICT-mogelijkheden wordt goed gebruikt. De graafmachine die door LVV ter beschikking is gesteld, doet goed werk. De landbouwers zijn tevreden met het werk dat wordt verricht. De landbouwers zorgen voor brandstof en betalen de operators zelf. Dit is volgens de president zelfwerkzaamheid. Dit moet als voorbeeld dienen voor andere districten. De openbare school wordt ook grondig gerenoveerd.

Op de vergadering waren ook aanwezig minister Parmanand Sewdien van LVV, de VHP-Assembleeleden Cheryl Dijksteel, Sidik Moertabat die in Coronie is geboren, Cedric van Samson en Henk Aviankoi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May