Bejaarde oud-buurvrouw krijgt woning via president
07 Jan, 02:53
foto
Deze woning is met hulp van ondernemers in drie maanden vanaf indiening van de aanvraag gebouwd. Het huis is geschonken aan Waginem Atmo-Djosetiko (78).


President Chan Santokhi heeft met ondersteuning van ondernemers een woning laten bouwen voor de 78-jarige Waginem Atmo-Djosetiko. Drie maanden geleden kreeg hij een verzoek voor het opzetten van een nieuwbouw woning. De sleutels zijn zaterdag overhandigd aan de Sastrodisoemoweg te Lelydorp. Santokhi zei in zijn toespraak dat Djosetiko geen vreemde voor hem is. Zij was niet alleen zijn buurvrouw, maar heeft ook oppas gedaan voor zijn kinderen in de periode toen hij als minister van Justitie en Politie was aangesteld.

Het staatshoofd vertelde dat toen het verzoek binnenkwam, hij gelijk enkele ondernemers vroeg wie een bijdrage kon leveren. Hij sprak zijn dankbaarheid uit aan deze ondernemers en iedereen die heeft geholpen. “Ik ben blij dat we dit hebben kunnen doen”. Djosetiko zei dat zij heel blij is met haar woning en dat de president wilde helpen. “Nu ben ik dicht bij mijn kinderen”. Het staatshoofd weet dat vanaf vandaag veel verzoeken zullen komen van mensen die hulp willen. Hij deelde mee dat op de juiste manier iedereen geholpen zal worden, die geholpen kan worden, meldt het Kabinet van de President.

De president staat zijn oud-buurvrouw, eigenares van de woning, bij.

De president richtte zich in zijn toespraak tot de jongeren die aanwezig waren en zei dat de overheid programma’s heeft die de woningnood moeten verlichten. Hij noemde onder andere de projecten aan de Poerwodadiweg, Reeberg, Crepie en Koewarasan, waar woningen worden gebouwd.

De overheid biedt de mogelijkheid aan burgers om tegen een rente van 7% maximaal SRD 1.6 miljoen te lenen om een huis te bouwen. Hiernaast is het Affordable Housing Project ook een optie waarbij burgers US$ 15.000 krijgen om te bouwen. Hiervan is US$ 9.000 gratis waarbij de resterende US$ 6.000 ook tegen een rente van 7% geleend kan worden. “Voor zij die helemaal geen lening kunnen nemen, worden sociale woningen gebouwd die gegeven zullen worden aan degenen die het niet kunnen betalen”, zei president Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May