Surinaamse Leiders, Stop met etnische manipulatie
13 Dec, 22:42
foto


Het Pad naar Verdeeldheid Brengt Ons Geen Voorspoed

Als reactie op het stuk van Nita Ramcharan wil ik graag mijn visie op de huidige situatie in Suriname delen. Vanuit mijn perspectief is het belangrijk om te erkennen dat diversiteit onze grootste kracht is en dat we moeten streven naar eenheid in plaats van scheiding op basis van etniciteit.

Het is begrijpelijk dat politieke leiders in Suriname, zoals alle politici over de hele wereld, gebruikmaken van tactieken en strategieën om hun populariteit te vergroten en hun doelen te bereiken. Echter, het inzetten op etnische bundeling, zoals gedaan door de vicepresident en minister van Binnenlandse Zaken, kan inderdaad leiden tot polarisatie, zoals Ramcharan terecht opmerkt.

Suriname staat bekend om zijn harmonieuze samenleving, waar mensen van verschillende etnische achtergronden vreedzaam naast elkaar leven. Onze unieke en rijke culturele diversiteit heeft ons land altijd gekenmerkt. Het zou een groot verlies zijn als we deze harmonie opofferen voor politieke doeleinden.

De vergelijking over de olifant die voor zijn kudde zorgt, is treffend. Echter, in onze menselijke samenleving hebben we de mogelijkheid, en ik zou zelfs zeggen de verantwoordelijkheid, om verder te kijken dan onze eigen kudde. We moeten ons inzetten voor het grotere geheel, voor het welzijn van ons hele land.

Ik erken dat er bepaalde uitdagingen zijn binnen ons politieke systeem, en dat er misschien een bepaalde bevoorrechting en ongelijkheden bestaan. Maar in plaats van deze te versterken door op etnische lijnen te handelen, moeten we ze aanpakken door te streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen.

Eenheid in diversiteit zou het motto van Suriname moeten zijn. Het is onze diversiteit die ons sterk maakt, die ons uniek maakt. Laten we dat vieren en erop inzetten, in plaats van het te gebruiken als een middel om ons volk te verdelen.

In plaats van te streven naar een meerderheid op basis van etniciteit, zouden onze leiders moeten streven naar een meerderheid op basis van visie, op basis van plannen voor de toekomst van ons land. Ze moeten inzetten op een welvarend Suriname, waar iedereen gelijke kansen en rechten heeft, ongeacht hun etnische achtergrond.

Dit is de boodschap die ik graag wil overbrengen aan onze huidige leiders, en aan de mensen van Suriname. Laten we niet toestaan dat politieke belangen onze eenheid en harmonie in gevaar brengen. Laten we ons focussen op wat ons verenigt, in plaats van wat ons verdeelt.

In een wereld die steeds meer verbonden raakt, moeten we onze diversiteit omarmen en ons verenigen in onze gezamenlijke inspanningen om een welvarend Suriname te bouwen. Laten we samen werken voor een betere toekomst, voor ons allen.

Met vriendelijke groet,
Quintis Ristie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May