West Klaaskreek aan de vooravond van ontwikkeling
14 Nov, 22:38
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft de naamborden te West Klaaskreek onthuld. (Foto: BIC)


Het Westen van Klaaskreek moet in de toekomst verheven worden tot een zelfstandig bewoond project waarbij alles in de directe omgeving  gevonden kan worden, zoals een winkelcentrum, school, park, nutsvoorzieningen en goede infrastructuur. Dit is te danken aan de geestesvader van het project, wijlen kapitein Martin King.

De basale zaken zijn al bewerkstelligd. Een weg van 10 km is al aangelegd. Dat project behelst 80 hectare, waarbij er meer dan 600 huishoudens een onderdak kunnen vinden. Dit vertelt Sandino Rathling van stichting Landbouw Ontwikkeling Klaaskreek en Omgeving (LOKEO) aan Starnieuws. Maandag hebben minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en Rathling hun handtekening geplaatst onder een memorandum of understanding, waarbij het ministerie de toezegging geeft om niet alleen de weg te onderhouden, maar ook om die ondersteuning te geven om dat project te voltooien.

Volgens Rathling is er vanaf 2012 tot nog toe bijna US$ 100.000 geïnvesteerd in het project. Hij roemt de gewezen kapitein en noemt hem een visionaire. Voornamelijk hebben tribale volkeren hun nederzetting langs of dichtbij de rivier, maar King gaf aan dat het nieuwe project in het hooggebied gelegen moest zijn, legt de voorzitter van LOKEO uit.

Volgens de OW-bewindsman worden soortgelijke projecten altijd ondersteund. Hij legt uit dat de organisatie ruim 50 procent van het project al af heeft. Nu rest het voor het ministerie om in te komen met equipment en kennis. Volgens Nurmohamed is dat project nu al heel mooi te noemen. Voorts is er ook gedacht aan dat agrarisch gedeelte met name het aanleggen van een cacao educatietuin.

Ruim anderhalve maand geleden zijn de naamborden van het project onthuld. Het was King zijn verlangen om de stammen te vereeuwigen die tijdens de transmigratieperiode hun nederzetting moesten verlaten voor de bouw  van het stuwmeer. Door tussenkomst van het ministerie van Openbare Werken, zijn de vijf straatnaamborden onthuld met als hoofdweg de Kapitein Martin Kingstraat. De zijwegen zijn: de Kwama löstraat, Domi Nengestraat, Ingibëë en de Abaisa löstraat. De onthullingen zijn gedaan door minister Nurmohamed.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May