Politiek Suriname, Bouwen zonder waterpas
11 Nov, 14:52
foto


Iedere regering die in de gelegenheid wordt gesteld om voor vijf jaren de scepter te zwaaien over onze mama Sranan heeft een bepaalde politieke visie en missie die zij tot uiting brengt met als doel het bevorderen van de algemene ontwikkeling.

Venetiaan had als focus het waarborgen van een stabiele economie. Het is daarom ook goed te vermelden dat de definitie van dit woord stabiliteit iets is dat Surinamers nu meer dan ooit beter begrijpen. Bouterse had als focus Suriname integraal te ontwikkelen, hetzij het aanpakken van de woningnood, elektriciteit brengen naar het binnenland kortom zijn aanpak was breed georiënteerd. Natievorming werd gestimuleerd. Hij heeft  daarom heel wat verworvenheden, maar wij hebben wel een enorme schuldenlast overgehouden.

Santokhi die de zaak heeft overgenomen is nu drie jaren aan de macht en het lukt mij nog steeds niet echt een vaste lijn, missie en visie voor Suriname waar te kunnen nemen. Wat eigenlijk had moeten zijn een algemene ontwikkeling voor eenieder is zich thans gaan verbrokkelen tot een prive selectieve zaak.

De Surinamer dobbert op wazig beleid dat geen kritiek duldt en vol zit van rancune. Ik wil begrijpen hoe hij een brug wil bouwen naar Guyana terwijl onze Tigri issue niet is opgelost. Ik wil begrijpen waarom informatie over een brug die wordt gebouwd met staatsmiddelen geheim wordt gehouden voor de Surinamer. Ik wil begrijpen hoe Santokhi niet begrijpt dat het beter zou zijn om nog een brug te bouwen over de Surinamerivier zodat de mensen van Commewijne een betere ontsluiting kunnen krijgen. Ik wil begrijpen hoe hij er toch toe is overgegaan tot het doordrukken van grondconversie in zijn eentje terwijl hij voorbij is gegaan aan DNA... De stem van het volk.

Ik daag  daarom de president uit om een referendum te houden aangaande grondconversie en de brug die hij bouwen wil naar Guyana. Ik wil begrijpen waarom grond uitgeven te Pikin Saron wel oke is, maar niet in Nickerie. Chan ik wil jou begrijpen, maar het lukt niet. Het niet bouwen met een waterpas is dan ook de reden dat racisme weer is gaan oplaaien. Ik schenk u hierbij een morele waterpas welke mag zijn uw kompas tijdens uw resterende regeerperiode.

Rashly Resida (Docent)
Passie voor Suriname
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May