Medische specialisten beperken dienstverlening SZF-verzekerden
08 Nov, 19:00
foto


Medische specialisten zullen vanaf morgen alleen spoedzorg verlenen aan patienten die onder het Staatsziekenfonds vallen. De actie van de medische specialisten zal van kracht zijn totdat de achterstallige betalingen aan de artsen is voldaan.

De Vereniging Medici in Suriname (VMS) is er niet over te spreken dat over de periode 10 augustus tot 9 september maar de helft van het verschuldigde honorarium is ontvangen. Over de periode 10 september tot 9 oktober hebben ze ook geen cent gehad, ondanks herhaalde gesprekken met de minister van Volksgezondhed en het Staatsziekenfonds.

Tijdens het laatste overleg was afgesproken dat het uitstaande saldo over de periode 10 augustus tot 9 september uiterlijk vandaag zou worden uitbetaald. Ook dat is uitgebleven.

De actie van de specialisten moet dan ook de aandacht vestigen op de ernst van de situatie en om "om de autoriteiten ertoe aan te zetten de noodzakelijke betalingen te verrichten, die van essentieel belang zijn voor de continuïteit van de aangeboden zorg."

De medische specialisten zeggen dat zij het betreuren dat zij tot deze maatregel zijn genoodzaakt en dat zij hopen op een spoedige oplossing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May