President deelt Kabalebo mee: Alle activiteiten Goldline Mining gestopt
06 Nov, 06:51
foto
President Chan Santokhi deelt de gemeenschap van Kabalebo mee dat alle activiteiten door Goldline Mining NV zijn stopgezet voor 6 maanden. De zaak wordt grondig onderzocht.


Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft in een rapport aan president Chan Santokhi meegedeeld dat hij de concessies van Goldline Mining NV niet kan intrekken. Alles is volgens de bewindsman juridisch correct geschied. Santokhi deelde zondag in Apoera mee dat hij gebruik heeft gemaakt van zijn bevoegdheid om de concessies te schorsen voor zes maanden. 

Alle werkzaamheden zijn onmiddellijk stopgezet. De president merkte op dat als de minister niet in staat is de beschikking in te trekken, hij de bevoegdheid heeft om alles te stoppen en een onderzoek in te stellen. In de zes maanden zal worden nagegaan hoe het staat met het milieu en de betrokkenheid van de lokale bevolking. Ook zullen deskundigen worden geraadpleegd. De regering wil niet dat de rivier die ook belangrijk is voor de rijstbouw, wordt vervuild. Al deze zaken zullen worden onderzocht.

Het staatshoofd merkte op dat geen enkele activiteit meer mag worden ontplooid. De machines die ingezet worden, zijn ook niet voor zandopgravingen. Er gaat alles aan gedaan worden om de lokale gemeenschap te beschermen. Tijdens een vergadering die districtscommissaris Josta Lewis had gehouden met de gemeenschap, werd besloten om de president te vragen de concessie in te trekken. De president moest dit ook zelf komen meedelen aan de lokale gemeenschap. Dat is zondag gebeurd.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May