SRD 50 miljoen voor landelijke vaktrainingen SAO
22 Oct, 16:45
foto
Minister Steven Mac Andrew van AWJ heeft in Coronie het startsein gegeven voor landelijke vaktrainingen die verzorgd zullen worden.


Het landelijke trainingsproject 'Wroko Fu Mek Moni' van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) is zaterdag van start gegaan in het district Coronie. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) deelt mee dat de regering SRD 50 miljoen hiervoor heeft gereserveerd. In Coronie nemen 40 personen deel aan de vaktrainingen Textiele Werkvormen en Electro-Huisinstallatie. Het doel van dit project is om landelijk, personen in de gelegenheid te stellen een vak te leren met de bedoeling hen zelfredzaam te maken.

Mac Andrew merkt op dat het de eerste keer is in de geschiedenis van Suriname dat de SAO landelijk vaktrainingen zal verzorgen, die geheel kosteloos worden aangeboden aan de cursisten. De focus wordt gelegd op kwetsbare groepen zoals jongeren, werklozen, personen met een beperking en dorpsbewoners. Mac Andrew benadrukt, dat duurzame ontwikkeling in Suriname slechts gerealiseerd zal kunnen worden middels investeringen in de ontwikkeling van burgers van het land. Om nadruk te leggen op dit historisch moment, gaf de bewindsman aan dat het de eerste keer is, dat digitaal borduren wordt meegenomen in het vak Textiele Werkvormen. Hij vindt het geweldig dat dit historisch moment in het district Coronie  heeft plaatsgevonden.

Dit project zal landelijk binnen 18 maanden uitgevoerd moeten worden, bericht AWJ. De bewindsman twijfelt niet aan de managementkwaliteiten van de directeur van de SAO, Joyce Lapar, om het project tot een goed einde te brengen, ondanks de logistieke uitdagingen. Op de cursisten doet Mac Andrew een beroep om de komende maanden een aantal uren op de zaterdag op te offeren als investering in hun eigen ontwikkeling. Hij houdt hen voor, dat door deze gratis aangeboden vaktrainingen er geïnvesteerd wordt in hun ontwikkeling, maar dat zij door de nodige tijd en moeite ook in zichzelf moeten investeren.

Districtscommissaris Maikel Winter is ingenomen met dit project. Hij heeft de minister laten weten dat de behoefte voor de vaktraining Textiele Werkvormen groot is in Coronie. Gezien het feit dat meer dan 40 personen zich voor deze vaktraining hadden aangemeld heeft hij de minister laten weten dat hij het zeer op prijs zal stellen als deze cursus na dit trainingstraject nog eens verzorgd kan worden in Coronie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May