In 4e jaarrede: Staatshoofd spreekt volk rechtstreeks toe
29 Sep, 12:21
foto
President Chan Santokhi heeft tijdens zijn vierde jaarrede het volk rechtstreeks toegesproken.


"Landgenoten, de afgelopen jaren heeft u grote offers gebracht om ons land weer op een pad van herstel te brengen. Om Suriname te redden, heeft u veel gegeven en dat verdient erkenning en diep respect." President Chan Santokhi heeft zich in zijn vierde jaarrede rechtstreeks tot de samenleving gericht. "U toont elke dag weer, enorme veerkracht, wat de basis is, van ons herstel en groei."

Het staatshoofd herhaalde dat hij de pijn van het volk bij deze offers heeft gezien en dat zij als regering de verantwoordelijkheid nemen, omdat "ze consequenties zijn van een goed voorbereid besluit om zaken voor eens en altijd goed te regelen." Hij zei dat terwijl het volk offers voor zijn gezin, kinderen en kleinkinderen bracht, de regering naar beste vermogen geprobeerd heeft enige verlichting te brengen.

"En naarmate de economie weer gaat groeien, kunnen we ook meer voor u doen," beloofde Santokhi. Hij memoreerde dat de Surinaamse leiders Johan Adolf Pengel en Jagernath Lachmon hebben gestreden voor fundamentele rechten. En dat zij ons ook de lessen van "eenheid in verscheidenheid" en nationale verbroedering hebben geleerd. "Het is nu het moment om die lessen toe te passen."

Gezamenlijk, ongeacht politieke, of andersoortige voorkeuren, zullen wij ons moeten inzetten, om onze samenleving te moderniseren, zei het staatshoofd. Hij voegde eraan toe dat een nieuw en bloeiend Suriname binnen handbereik is en deed een beroep op eenieder om samen aan die toekomst te bouwen.

We zijn op de eerste plaats Surinamers, ongeacht van waar wij zijn gekomen en ongeacht onze achtergrond, sprak Santokhi. Hij herhaalde dat niemand zal worden vergeten of zal worden achtergelaten. Het gaat om het nationaal belang als we praten over nationale en persoonlijke veiligheid, ze overstijgen politieke verschillen. Maar "ook dat vergt verbroedering en elkaar de hand reiken."

Hij had een speciale dankwoord voor de vakbeweging, en het bedrijfsleven, die grote maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben getoond. "De regering is daar erkentelijk voor, en rekent erop, dat zij partners blijven op het pad naar economische groei en duurzame ontwikkeling voor ons land."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May