Maleisië wil bilaterale betrekkingen met Suriname verstevigen
27 Aug, 06:44
foto
De Maleisische koning Tengku Abdullah en ambassadeur Erick Moertabat na de aanbieding van de geloofsbrieven. De ambassadeur heeft als standplaats Jakarta, Indonesië.


Ambassadeur Erick Rahmat Moertabat heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan de koning van Maleisië, Al Sultan Tengku Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah. De overhandiging van de geloofsbrieven heeft plaatsgevonden in de Istana Negara, het Nationale Paleis, in Kuala Lumpur. De koning van Maleisië heeft aangegeven de banden met Suriname te willen verstevigen.

De koning zei dat het voor hem een groot genoegen is om de ambassadeur van Suriname te ontvangen in het koninklijke paleis en zijn geloofsbrieven te aanvaarden. Hij is benoemd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor Maleisië, met als standplaats Jakarta, meldt Bibis.

Koning Tengku Abdullah heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn hartelijke groeten en beste wensen over te brengen aan president Chan Santokhi in de voortzetting van vrede, vooruitgang en welvaart. “Maleisië waardeert de bestaande warme en vriendelijke relatie met Suriname. We zijn ervan overtuigd dat er enorme mogelijkheden zijn voor uitbreiding van de bilaterale samenwerking op verschillende gebieden, namelijk handel, investeringen, toerisme en onderwijs. Wij zijn van mening dat de goede relaties tussen Maleisië en Suriname ook nieuwe kansen zullen bieden voor de verdere uitbreiding van de samenwerking op andere gebieden zoals olie en gas, landbouw en halal-industrie. Maleisië zou ook graag een grotere toename van handel en investeringen willen zien, evenals commerciële interacties tussen de particuliere sectoren ten voordele van beide landen”, voegde de koning toe.

Ambassadeur Moertabat kreeg de verzekering van de koning de volledige medewerking en steun van de regering van Maleisië te zullen ondervinden bij het uitvoeren van zijn taken.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May