Bee niet blij met mediaoorlog over wisselkoers
11 Apr 2023, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Assembleevoorzitter Marinus Bee hoopt dat hij donderdag de vervolgvergadering kan houden over de koersontwikkeling. Deze vergadering is op 31 maart voor onbepaalde tijd verdaagd om de commissies Financiën en Staatshuishouding de ruimte te geven om met de financiële sector in overleg te treden. "Als voorzitter ben ik niet blij dat er een mediaoorlog tussen partijen is ontstaan. Zo lossen wij het probleem niet op", zegt Bee om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Later op de dag hoopt de parlementsvoorzitter een rapportage te krijgen van de commissies onder leiding van Asis Gajadien. Als er een duidelijk beeld is over de gang van zaken, wordt de vergadering voor donderdag uitgeschreven. Hij zal ook contact maken met president Chan Santokhi over de koersontwikkeling. Nadat de president diverse maatregelen had aangekondigd, is er een storm van kritiek losgebarsten in De Nationale Assemblee. Naast vele opmerkingen zijn er ook voorstellen gedaan om de koers te kunnen beteugelen.

"Wij moeten uit het probleem zien te komen", benadrukt Bee. "Wij moeten nu gaan naar concrete modellen die werken". De Assembleevoorzitter legt uit dat alle voorstellen uit het parlement op tafel gelegd zullen worden, ongeacht of ze van de oppositie of coalitie komen. "Met de beste voorstellen gaan wij aan de slag".

De Nationale Assemblee komt vandaag bijeen in een openbare vergadering. De Toerismewetten die al enige tijd in behandeling zijn, staan dan op de agenda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May