VES: Koers aanpakken door samenwerking monetaire autoriteiten
11 Apr 2023, 04:53
foto


Wat Suriname nu meemaakt is ongekend dat de twee monetaire autoriteiten afstand nemen van hun
verantwoordelijkheid en elkaar via de pers 'bestoken'. Dit gedrag en de uitingen zijn schadelijk voor het vertrouwen in het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van Suriname en niet bevorderlijk voor een stabiele koers. Dit zegt de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in haar jongste editie van INZICHT.

Dit gedrag etaleert ook het 'a no mi syndroom'. “Ik doe niets verkeerd, maar de andere partij is schuldig”. Dit is ook gebleken uit de gesprekken die de VES afzonderlijk heeft gehad met de twee autoriteiten. Het is onzinnig dat deze monetaire autoriteiten hun verantwoordelijkheid niet nemen en met elkaar rollebollen over straat.

Hun gedrag en het verzaken van hun verantwoordelijkheid heeft mede ervoor gezorgd dat de waarde van de SRD enorm is gedaald, hetgeen ertoe geleid heeft dat de burger armer is geworden. Wie neemt zijn verantwoordelijkheid hiervoor en verbindt hier consequenties aan?

Om een eind te maken aan het gedrag van de twee monetaire autoriteiten, vergt leiderschap. De president dient op te
treden en leiding te geven. Indien dit uitblijft zal de zaak verder escaleren en zullen we niet komen tot financieel-
economisch herstel en zal de verarming ongetwijfeld verder toenemen. De protesten zullen toenemen en onenigheid
binnen de coalitie zal vaker voorkomen en leiden tot politieke instabiliteit. Zonder politieke stabiliteit is financieel-
economische ontwikkeling onmogelijk en zal de verarming verder vergroten, benadrukt de VES.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May