Somohardjo wil 50 moskeeën bezoeken tijdens Ramadan
06 Apr, 12:42
foto
Minister Bronto Somohardjo in de moskee tijdens de vastenmaand Ramadan. Hij wil in deze periode landelijk 50 moskeeën bezoeken. (Foto: Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken wil in de maand Ramadan landelijk 50 moskeeën bezoeken. Hij is intussen halverwege zijn doel. In het paasweekend brengt hij een tweedaags werkbezoek aan Nickerie waar hij zeven moskeeën zal aandoen. De regering heeft ook besloten acuut voedselhulp te geven aan noodlijdenden. De pakketten worden reeds verstrekt via religieuze organisaties. Ook worden formulieren verstrekt via de gemeenten om in aanmerking te komen van de koopkrachtversterking van SRD 1.800 in de maand.

Binnenlandse Zaken wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk organisaties de formulieren krijgen en zullen worden voorzien van deze voedselpakketten voor eind van de maand. "Het is een druppel op een hete plaat", zegt Somohardjo "maar juist die druppel kan een persoon helpen om de maand door te komen, laten we solidair zijn met elkaar maar vooral met diegenen die ons hulp het hardst nodig hebben”.

De bewindsman bezoekt moskeeën van oost- en westbidders aan. Na het tarawih gebed dat hij samen verricht met de oostbidders, gaat hij naar de westbidders. "We moeten niet kijken naar wat onze verschillen zijn, maar we moeten ons  focussen op onze overeenkomsten en een daarvan is geloof in de Almachtige". De sleutels tot succes zijn volgens Somohardjo: geloof in de Almachtige, vrees voor de Almachtige, geduld en verdraagzaamheid en dan zal de partij van de Almachtige overwinnen, waardoor men deze moeilijke tijden ook te boven zal komen".
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November