Jehovah’s Getuigen: Toekomst met vertrouwen tegemoet zien
30 Mar 2023, 08:42
foto


Jehovah's Getuigen in Suriname waren diep geschokt en verontrust door de onvoorstelbare daad van haat en geweld die twee weken geleden in de Duitse stad Hamburg heeft plaatsgevonden. Als gevolg van een schietpartij in een Koninkrijkszaal kwamen zeven Getuigen van Jehovah om het leven, onder wie een ongeboren kind. Nog eens acht raakten gewond, van wie vier ernstig.

Net als de rest van de wereld waren wij verbijsterd toen we in het internationale nieuws lazen dat de schutter naar verluidt 'bijzondere woede' koesterde, niet alleen tegen Jehovah’s Getuigen, maar ook tegen andere religieuze groeperingen en zijn voormalige werkgever. Ons medeleven gaat zowel uit naar de families van de slachtoffers als naar de overlevenden. Onze belangrijkste focus blijft het verlenen van pastorale zorg aan allen die door deze tragedie zijn
getroffen.

Wij willen onze oprechte dank betuigen aan het Duitse Emergency Response-team. Ze handelden snel en hebben ongetwijfeld verder verlies van mensenlevens en verwondingen voorkomen. Tevens gaat onze dank uit naar de vele mensen in Suriname die hun afschuw hebben uitgesproken over deze gruwelijke daad en hun medeleven hebben getoond.

In deze tijd van tragedie worden we getroost door de Bijbelse hoop op een toekomst waarin geen geweld meer zal voorkomen. In het weekend van 1 en 2 april 2023 zal over de hele wereld een speciale lezing worden gehouden met het thema Je kunt vertrouwen hebben in de toekomst. Deze lezing van 30 minuten wordt ook gehouden in de verschillende Koninkrijkszalen van Jehovah's Getuigen in Suriname en kan gratis worden bijgewoond. Daarnaast kan de lezing via videoconferencing worden gevolgd. Onder 'Een bijeenkomst bijwonen' op de homepage van jw.org staat het adres van
een Koninkrijkszaal bij u in de buurt en de datum en tijd waarop de lezing daar wordt gehouden.

'De problemen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen overweldigend lijken, maar de Bijbel geeft ons een krachtige hoop voor de toekomst die ons nu al kan helpen', aldus John Millarson, woordvoerder van Jehovah’s Getuigen in Suriname. 'Deze lezing is bedoeld om alle aanwezigen een echte reden te geven waarom ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Ook in Suriname.' Een ieder wordt uitgenodigd om samen met bijna 20 miljoen personen wereldwijd de jaarlijkse herdenking van de dood van Jezus Christus op dinsdagavond 4 april 2023 bij te wonen. De toegang tot beide bijeenkomsten is gratis en aanmelden is niet nodig.

Henry Carbière Falls
Public Information Desk Jehovah’s Witnesses Suriname Branch
hcarbierefalls@jw.org
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May