Pique heeft geen boodschap aan oproep Brunswijk
13 Feb 2023, 00:00
foto
Siebrano Pique is van plan elke dag te protesteren. Deze situatie kan volgens hem niet geaccepteerd worden.


De straatactie tegen het regeerbeleid wordt vanmorgen voortgezet. Actvist Siebrano Pique heeft geen boodschap aan de oproep van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan het volk -vooral de ABOP achterban- om niet deel te nemen aan de protestacties. "Hij is machtsdronken," merkt de activist op tegenover Starnieuws. "Een paar dagen geleden beklaagde je je nog over het regeerbeleid, over hoe moeilijk de mensen het hebben. Dezelfde redenen als waarom we protesteren heb je aangehaald. Nu komen de mensen op, een democratisch recht en je roept ze op om het niet te doen? Wat voor een vp ben je?"

Pique is afgelopen vrijdag begonnen met de straatacties. "Het ultieme doel is om de regering naar huis te sturen," deelt hij mee. "Maar als zij het volk tegemoet komen, als zij het minste kunnen doen, zullen we hen een kans geven. En het minste is dat ze iets concreets doen aan die brandstofprijzen en die koers. Laten ze het beheersen. We willen een oplossing. Er is genoeg deskundigheid om eruit te komen. Er moet een alternatief zijn. Zo niet, dan gaan we door. Het wordt een lange strijd. Maar mi habi langa blo."

Over de opkomst maakt de activist zich geen zorgen. Hij is ervan overtuigd dat anders dan bij de vorige protesten, de mensen nu wel op straat zullen komen. De situatie is onhoudbaar geworden. "Petities gaan we niet indienen, die tijd is voorbij," geeft Pique aan. "Wij zijn bezig een zwerm te maken. Het is nu nog klein maar het zal groeien. Want men beseft dat het niet om Siebrano gaat, maar om ons allemaal. Hoe groter de zwerm, hoe sneller het zich vormt, hoe sneller we hiervan af zullen zijn. Nergens is er een goed woord over de regering. Niet bij de bonden, niet in de Assemblee, niet bij de vp, nergens."

"Men vraagt ons fu tay un bere, maar men is niet transparant en het geldt alleen voor het volk," merkt Pique op. "Anders hadden we het graag gedaan omdat we dan er zeker van zouden zijn dat men ons naar een plek brengt die al de offers waard is. Maar dat is er niet. Er is zoveel onkunde, geen liefde, het is ook geen koek en ei in de coalitie." Pique moest zich aanmelden bij de politie zondagmiddag. "Het was om de orde te helpen handhaven bij de acties," geeft hij aan. "Want men begrijpt dat het om een democratisch recht gaat." Vanaf vandaag zal er elke dag geprotesteerd worden, geeft Pique aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May