Mathoera: VRM heeft geen enkele reden tot actie
11 Nov 2022, 00:58
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie


Minister Krishna Mathoera van Defensie vindt het onverantwoord dat vakverenigingen van de gewapende machten in actie zijn. Er is volgens haar geen enkele reden voor de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) om in actie te gaan.

De bewindsvrouw zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de actie van de VRM voorgelegd zal worden aan de rechter. Zij zegt volledig te staan achter de verklaring van de legerleiding, waarin wordt aangegeven dat de militair dient zich te houden aan de geldende wetten en regelgevingen van de organisatie.

"Het is uniek en onverantwoord dat vakverenigingen van de gewapende machten in actie zijn. Men gaat voorbij aan het grotere belang, namelijk beschermen en de veiligheid van de samenleving te garanderen. Het is zeer ongezond. En bovendien is er geen reden voor de VRM. Het is een wilde actie", stelt Mathoera.

De bewindsvrouw voert aan dat de VRM niet dinsdag de motivering kan indienen voor 150% loonsverhoging en donderdag aankondigt dat men in actie gaat. "Men kan niet dinsdag de motivering indienen voor de loonsverhoging en donderdag actie aankondigen. De werkgever heeft niet eens ruimte om daarop te reageren. Dit is in strijd met de meest elementaire fatsoensnormen", betoogt Mathoera.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May