Legerleiding roept militairen op werkrooster te volgen
10 Nov 2022, 22:02
foto


De leiding van het Nationaal Leger doet een beroep op alle militairen van de defensieorganisatie, om conform hun werkrooster normaal hun werkzaamheden te verrichten. De samenleving hoeft zich volgens de legerleiding ook niet ongerust te maken. De veiligheid is gegarandeerd en het leger zal te allen tijde gereed staan om Suriname te beschermen en te dienen.

De Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) heeft vandaag tijdens een algemene ledenvergadering besloten in actie te gaan. De leiding van het Nationaal Leger zegt in een verklaring dat het recht van vereniging wordt erkend, maar de militair dient zich te houden aan de geldende wetten en regelgevingen van de organisatie.

De Wet Rechtspositie Militairen m.n. de artikelen 45 lid 1 (de algemene verplichtingen van de militair), 51 (deelname aan collectieve actie), 52 (deelname aan betogingen), 53 (deelname aan vergaderingen) en 55 (meningsuiting) alsmede de Wet Militair Tuchtrecht artikel 6 lid 1 en 2 en Wet Militair Strafrecht zijn op hun, dienovereenkomstig van toepassing.

De leiding van de defensieorganisatie heeft een onderhoud gehad met de VRM om de knelpunten, de militair rakende, te bespreken. In die vergadering zijn er duidelijke werkafspraken gemaakt, staat in de verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May