President: Na terugkeer serie gesprekken; ook met SPB
10 Nov 2022, 00:00
foto
Na de protestactie bij het Assembleegebouw is de Surinaamse Politiebond getogen naar de dokter Sophie Redmondstraat. Daar is de menigte toegesproken. (Foto: René Gompers)


President Chan Santokhi zal vandaag bij terugkeer in Suriname een serie gesprekken voeren. Er zal ook een onderhoud zijn met het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB).

De regering monitort de ontwikkelingen rond de acties van de SPB en laat zich gedetailleerd informeren, zegt president Santokhi desgevraagd aan Starnieuws. De regering benadrukt dat recht en orde gecontinueerd worden en hierbij is ook een taak weggelegd voor de leiding van het Korps Politie en de SPB.

Vanaf dinsdag is de SPB in actie. Al twee dagen zijn de politieambtenaren getrokken naar het Assembleegebouw. Ook voor later op de dag wordt er vergaderd door de SPB bij het Assembleegebouw. Er is ook steun van de Vereniging Rechtspositie Militairen voor de strijd van de politiebond.

De inzet van de actie is het terugdraaien van het ontslag van de hoofdofficieren Raoul Hellings en Sergio Gentle. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de SPB voorgehouden dat over deze kwestie met de president moet worden gesproken, aangezien het staatshoofd de resolutie heeft bekrachtigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May