EBS-tarieven met een maand aangehouden; actie afgeblazen
03 Oct, 19:18
foto


De 10% verhoging van de stroomtarieven die september zouden worden doorgevoerd, is met een maand aangehouden. Eind oktober worden dus nog de oude tarieven gehanteerd. Dit heeft de regering doorgegeven aan de vakbeweging en het bedrijfsleven vandaag in een overleg. C-47 had voor dinsdag 11.00 uur acties aangekondigd tegen de verhoging. Deze acties zijn nu afgeblazen.

C-47 en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) hadden brieven geschreven naar de president over de verhoging. Er is vandaag een gesprek geweest hierover tussen de regering, bedrijfsleven en de vakbeweging. Alven Roosveld, woordvoerder van de president, bevestigt tegenover Starnieuws dat de tarieven met een maand zijn aangehouden. Hierover zal er ook gesproken worden met het Internationaal Monetair Fonds tijdens de heronderhandeling van het Herstelprogramma.

De regering was vertegenwoordigd door de ministers van Bibis, Arbeid, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. Van de vakbeweging waren aanwezig: C-47, PWO, Moederbond, OSAV, CLO, COL en FOLS. Het bedrijfsleven werd vertegenwoordigd door VSB en ASFA.  De Assemblee van de Arbeid van C-47 had vrijdag het besluit genomen om dinsdag in actie te gaan, omdat niks vernomen was van de regering.


Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January