COL verwerpt brief president; steunt Organic lijfelijk
23 Jul 2022, 04:13
foto
COL-voorzitter Hugo Blanker


De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft zich formeel aangesloten bij de Organic Movement. De brief die president Chan Santokhi had geschreven naar de vakcentrale, is vrijdag verworpen door de algemene ledenvergadering. Dit is het staatshoofd ook schriftelijk meegedeeld.

"Zoals u zelf kennelijk kan bevroeden hebben de lidbonden de brief faliekant verworpen en het bestuur opgedragen tot het voeren van vakbondsacties om de eisen vervat in onze brief van 19 juli 2022 en de u eerder aangeboden COL motie van 21 november 2020 te realiseren", schrijven de voorzitter van de COL, Hugo Blanker, en secretaris Vivian Schattevo.

"Uitgaande van het advies van de minister van Openbare Werken doen wij op u ook langs deze weg de SOR verzekering en overlijdens verzekering toe te kennen aan de landsdienaren en gepensioneerden. U gelieve er rekening mee te houden dat de COL in dit verband nu fysiek met haar lidbonden, ten aanzien van de algemeen  bekend gemaakte eisen zal optrekken, met de Organic Movement".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May