COL stelt president ultimatum van 48 uur
19 Jul 2022, 19:50
foto
De actievoerenden zijn vandaag getogen naar het ministerie van Economische Zaken om hun ongenoegen kenbaar te maken. (Foto: René Gompers)


De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), onder leiding van Hugo Blanker, stelt president Chan Santokhi een ultimatum van 48 uur. De COL overweegt ook deel te nemen aan de protestacties tegen het beleid van de regering. Al twee dagen zijn grote groepen mensen de straat opgegaan uit onvrede tegen onder andere de hoge brandstofprijzen, de stijgende prijzen in de winkels en de talloze corruptieschandalen.

Blanker zegt dat hij met zijn achterban van 17 bonden sterk overweegt mee te doen met het protest. Zijn achterban bestaat onder andere uit de Algemene Bond Overheidspersoneel, Werknemers Organisatie Luchtvaart, Bond Inspecteurs van Onderwijs, Bond Personeel Stichting Planbureau, Douanebond, Bond van Verpleegkundigen en de Bond personeel Dienst der Belastingen.

Blijft een reactie van de president naar de COL uit, dan zal de confederatie fysiek deelnemen aan het protest. De COL wil direct een aanvaardbare antwoord hebben op verbetering van functioneren Pensioenfonds, verbetering toewijzing bouwperceel, verbetering medische voorziening, reële compensatie brandstofprijs, betaalbare EBS en SWM-tarieven, intrekking grote lappen verkregen grond, intrekking Fiso, effectieve bestrijding nepotisme.

Blanker zegt sinds april 2022 niets meer van de regering is vernomen over de aanpassingen in primaire sfeer. "Ook wat betreft de secundaire voorzieningen is er met uitzondering van een bespreking in COL-verband niets meer van u vernomen," schrijft de vakbondsman aan president Chan Santokhi.

"Intussen worden wij geconfronteerd met eenzijdige genomen besluiten, die zogenaamd in naam van de vakbeweging aan de ambtenaren, gemeenschap worden opgedrongen," schrijft Blanker verder. "De ontwikkelingen waarbij de samenleving in beroering komt, ontgaan ons niet en worden zelf door ons verwelkomd."


pdf-icon.gif COL_ultimatum_president_190722.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May