20 jaar cel voor 20-jarige Amar J.
05 Jul, 00:00
foto


Twintig jaar cel is het vonnis voor Amar J. voor het doden van Dion Beeldstroo. Rechter Maureen Dayala heeft de strafeis van 35 jaar niet overgenomen.

Advocaat Therese Roos zegt desgevraagd aan Starnieuws dat zij geen ander vonnis had verwacht. Amar J. werd verdacht van de moord op zijn moeder Saroenadebie Girdharie, maar dat bewijs is er volgens de rechter niet geleverd. Roos heeft voor vrijspraak gepleit voor de moord van Girdharie.

De bekennende verklaring van Amar J. is zeer duidelijk dat hij Beeldstroo had benaderd om zijn vader te beroven en te vermoorden. Daarbij had hij Beeldstroo betaald om die beroving en die moord uit te voeren. Naar aanleiding hiervan benaderde Beeldstroo, de medeverdachte R.N., om hem te helpen om de strafbare feiten te plegen. R.N. stemde toe. Op een gegeven moment ging Beeldstroo samen met R.N. naar de woning van de vader van Amar J. om de strafbare feiten uit te voeren.

Beeldstroo drong samen met R.N. de woning binnen. Daarbij was Beeldstroo gewapend met een vuistvuurwapen. Beide verdachten vroegen geld en hadden daarbij (fysiek) geweld aangewend tegen de vader van Amar J. Het lukte het tweetal niet om de beroving en de moord op de vader van de verdachte te voltooien, omdat de zus en moeder van de verdachte luidkeels om hulp riepen.

Volgens verklaring van Amar J. werd hij vaker door zijn vader uitgescholden en beschuldigd van diefstal van geld. Zijn vader had ook de politie voor hem ingeschakeld. Dit alles was voor hem de aanleiding geweest om zijn vader te laten beroven en vermoorden, maar zijn plan is mislukt. Amar J. zou daarna Beeldstroo hebben vermoord.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August