President zegt steun toe aan Kwinti's voor vraagstukken
15 May, 20:52
foto
President Chan Santokhi heeft een delegatie van de Kwinti's vrijdag ontvangen. Hij wordt geflankeerd door hoofdkapitein Harold Souvenier (links) en granman Remon Clemens. (Foto: CDS)


Een delegatie van de Kwinti's, onder leiding van granman Remon Clemens, heeft diverse aandachtpunten aangekaart bij president Chan Santokhi waarvoor oplossingen nodig zijn. Er is ook een kaart overhandigd aan de president over gebieden die onrechtmatig zouden zijn uitgegeven. Gevraagd is om steun van de regering voor aanpak van de vraagstukken.

Het traditioneel gezag heeft het staatshoofd gevraagd om zijn invloed zodanig aan te wenden, zodat er landbouwproductie tot stand komt in de dorpen Witagron en Kaaimanston. Om dit te kunnen realiseren is er behoefte aan training, financiële middelen en de nodige machines, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Rayen Clemens, secretaris van het traditioneel gezag, zegt dat er ook steun is gevraagd om andere vraagstukken in het gebied op te lossen. Hij noemt een kwestie waarbij er van het dorp Kaaimanston negen duizend hectare grond onrechtmatig per beschikking is verstrekt aan derden, zonder dat het traditioneel gezag daarbij gekend is.

Er is ook gevraagd aan de president om de dorpen te voorzien van schoon leidingwater. “De bewoners maken in deze dorpen gebruik van rivierwater, omdat wij ervan uitgaan dat het niet vervuild is”, zegt de secretaris. Verder is de deplorabele staat waarin de weg verkeert tijdens regenweer onder de aandacht van het staatshoofd gebracht. De president heeft de delegatie vrijdag ontvangen en heeft daarbij toegezegd aandacht te zullen besteden aan de vraagstukken. Bij het gesprek waren ook aanwezig, hoofdkapitein Harold Souvenier, cecretaris Clemens en twee Basya's.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August