Bouterse: Land stevent af naar de hel
25 Feb 2022, 12:42
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse samen met een deel van het nog in leven zijnde kern van 25 februari 1982. Hij heeft het publiek kort toegesproken na leggen van kransen. (Foto's: René Gompers)


NDP-voorzitter Desi Bouterse zei bij de kranslegging bij het Monument van de Revolutie dat het land afstevent naar de afgrond. "Wij stevenen af naar de hel en de leiding van het land doet alsof haar neus bloedt", zei Bouterse bij de herdenking van 25 februari 1980 om 12.00 uur vandaag.

Op weg naar de hel kom je volgens Bouterse een groot bord tegen. Daarop staat 'gooi alle hoop overboord'. De politicus voerde aan dat samen met het volk gevochten zal worden tot het laatste moment. "Wij zijn niet bereid alle hoop overboord te gooien", stelde hij.


Bouterse zei dat Suriname niet het 17e maar intussen volgens berekeningen het 10e rijkste land is. Het land is gezegend met natuurlijke hulpbronnen. Hij vraagt zich hoe het dan kan dat het volk in armoede leeft. Hiertegen  moet er een halt worden toegeroepen. De regering is volgens hem bezig om alle rijkdom terug te geven aan de kolonisator. Dit zal niet worden toegelaten.

De NDP-voorzitter merkte op dat morgen in Ocer het niet alleen een NDP aangelegenheid is. Hij nodigde het totale volk uit om te komen. Er zullen afspraken gemaakt worden met de politie om zaken in goede banen te leiden. De boodschap morgen is gericht naar de toekomst, hoop, eenheid en bevrijding.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March