Iamgold: Toename productie Rosebel na investeringen
13 Jan, 09:36
foto
Iamgold kondigt aan dat na investeringen, de productie van de Rosebelmijn in Brokopondo, zal toenemen.


In 2022 zal Rosebel Gold Mines naar verwachting tussen 190.000 en 215.000 ounces goud produceren (op 100% basis) waarbij wordt verwacht dat de productie sterker zal zijn in de tweede helft na afloop van het regenseizoen en hogere goudopbrengsten door aangebrachte verbeteringen aan de verwerkingsfaciliteit. Geplande kapitaaluitgaven van $ 105 miljoen omvatten gekapitaliseerde deklaag verwijdering, uitbreiding en onderhoud van de 'tailings facility'. Kapitaal uitgaven voor uitbreiding van $ 35 miljoen omvatten de afronding van de minder urgente activiteiten die betrekking hebben op Saramacca en investeringen in de uitbreiding van de verwerkingsfaciliteit. Dit maakte het Canadese bedrijf Iamgold woensdag bekend.

De productie van Rosebel zal naar verwachting toenemen tot een geschatte jaarlijkse goudproductie van 300.000  ounces per jaar op 100% basis vanaf 2025 tot het huidige verwachte levensduur van de mijn tot 2033 op basis van de bijgewerkte schatting van de minerale reserves. De jaarlijkse toerekenbare goudproductie voor Rosebel was vorig jaar 154.000 ounces (188.000 op 100% basis), dicht bij de bijgewerkte richtmarge van 140.000 tot 160.000 ounces.

In de afgelopen twee jaar werd Rosebel geconfronteerd met bepaalde uitdagingen die hebben geleid tot vertragingen bij het strippen, strategische pushbacks van de pits, onderhoud en de voltooiing van de vereiste infrastructuur in Saramacca. Rosebel heeft in 2022 en 2023 materiële kapitaalinvesteringen nodig om projecten en initiatieven te implementeren die gericht zijn op het aanpakken van een aantal van deze uitdagingen. Als gevolg van de huidige prioriteitsstelling van kapitaaltoewijzing door het bedrijf, wordt een strategisch beoordelingsproces opgezet om de opties voor Rosebel te evalueren. 

Het Rosebel 2022 Life-Of-Mine Plan (LOMP) is gebaseerd op aangepaste geologische modellen waarin verdere boorresultaten voor de Rosebel- en Saramacca-afzettingen zijn verwerkt. Dit plan houdt rekening met kostenstijgingen en is conservatief beperkt, gezien de andere kapitaalbehoeften van de onderneming op dit moment. Twee van de belangrijkste prioriteiten voor Rosebel hebben betrekking op de strip- en verwerkingscapaciteit voor de verwerking van  hard gesteente. Om toegang te krijgen tot diepe, hoogwaardige ertsen in bestaande mijnen, is significante verwijdering van deklagen vereist, wat in de komende vijf jaar een materiële kapitaalinvestering vergt. 

Het vermogen van de verwerkingsfaciliteit om de hardheid van het Rosebel-erts aan te kunnen, zou kunnen worden vergroot door de toevoeging van twee brekers tegen een geschatte kostprijs van $30 miljoen, wat zou resulteren in een materiële verbetering van de verwerkingscapaciteit van de faciliteit. Verschillende aanvullende waardeverhogende scenario’s werden beoordeeld in verband met de voltooiing van de Rosebel 2022 LOMP, waaronder de versnelling van de investering in de verwerkingsfabriek, de uitbreiding van de mijnvloot om het strippen en toegang tot hoogwaardiger erts te versnellen, de verbetering van de verwerkingscapaciteit en uitbreiding binnen de verwerkingsfaciliteit, en het bereiken van bepaalde productiviteits- en kostenoptimalisatiemogelijkheden.

U kunt het volledige persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif IAMGOLD_Rosebel_News_realease.pdf                
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August