Brunswijk wast handen in onschuld mishandelen journalist
14 Dec 2021, 19:44
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt niet verantwoordelijk te zijn voor handelingen veiligheidsmensen. (Beeld: DNA)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk wast zijn handen in onschuld over het aftuigen van journalist Jason Pinas door zijn veiligheidsmensen eerder op de middag. Hij heeft in De Nationale Assemblee verklaard dat Pinas tot in zijn auto was om een foto van hem te maken. Hij heeft toen gevraagd 'wat doe je in mijn auto'. "De veiligheid heeft de man gepakt en hem afgevoerd", verklaarde de vp vanavond in De Nationale Assemblee.

Brunswijk merkte op dat de regering Santokhi-Brunswijk persvrijheid hoog in het vaandel heeft en geen beperkingen oplegt aan journalisten om hun werk te doen. Daar heeft de regering zich nooit schuldig aan gemaakt, beweert Brunswijk. Hij deelde mee in 's lands vergaderzaal dat iemand hem SRD 500 vroeg om een recept te betalen. Hij is naar zijn auto gegaan om het geld te nemen. Toen hij zich omkeerde zag hij de journalist helemaal in zijn auto.

De vp voerde aan dat hij niet verantwoordelijk is voor de handeling van veiligheidsmensen. Er wordt een rapport opgemaakt over het incident en de betreffende instanties zullen het beoordelen. De journalist kan gaan naar de politie of waar hij wil. "Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten eerlijk zijn. Journalisten die hebben ook hun ethische code". Ze moeten volgens Brunswijk weten hoe ze zich moeten gedragen om dit soort zaken te voorkomen. Hij herhaalde dat het niet zo is dat de vp of de regering geen antwoord wil geven of dat er geen foto gemaakt mag worden, maar journalisten moeten niet zo dichtbij komen, want veiligheidsmensen weten niet wie journalist is. Zij doen hun werk.

Deze kwestie was eerder op de middag aangekaart door NDP-fractieleider Rabin Parmessar. Hij kreeg nauwelijks de ruimte hiervoor. Vicevoorzitter Dew Sharman die de vergadering toen leidde, zei na een schorsing dat de zaak onderzocht zou worden. Slechts de vp kwam aan het woord, waarna Assembleevoorzitter Marinus Bee als door een bij gestoken de vergadering verdaagde naar donderdag. Assembleeleden kregen hierdoor geen ruimte om te reageren op het relaas van de vp.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December