Pinas: VP vond niet leuk dat ik foto's heb gemaakt
14 Dec 2021, 16:50
foto
Journalist Jason Pinas op de redactie van de Ware Tijd. Hij is tijdens de uitoefening van zijn beroep geslagen en getrapt. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. (Foto: René Gompers)


Journalist Jason Pinas is vanmiddag door een veiligheidsman van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk in wurggreep gehouden en op de grond gegooid. Hierna is hij geslagen en getrapt. Hij had een foto met zijn telefoon gemaakt van Brunswijk die vanuit het Assembleegebouw naar zijn auto ging. Pinas was ter plekke om een item voor de Ware Tijd te maken van mensen die protesteerden tegen uitspraken gedaan door Assembleelid Edward Belfort (ABOP) tegen de vp. De aanhang van Brunswijk was daar om hem te ondersteunen.

Pinas zegt in gesprek met Starnieuws dat hij de mensen die aan het protesteren waren tegen Belfort had gesproken. Terwijl hij daar nog stond om nadere informatie in te winnen, kwam de vp naar buiten. De menigte liep naar de regeringsfunctionaris toe, terwijl hij in zijn auto stapte. De journalist maakte foto's met zijn telefoon. Brunswijk riep naar hem dat hij geen foto's van de auto van binnen mocht maken. Pinas zei dat hij zijn werk doet op een openbare plek. Hij vroeg Brunswijk wat hij verkeerd heeft gedaan. Brunswijk stapte uit de auto en Pinas liep enkele stappen naar achteren en probeerde uit te vinden wat fout was.

Op gegeven moment is hij vastgegrepen door een veiligheidsman van de vp, zegt Pinas. De mensen wilden zijn telefoon hebben, maar de journalist hield die stevig vast. Toen op zijn hand werd getrapt, heeft hij de telefoon losgelaten. De mannen zijn met het toestel ervandoor gegaan. Intussen heeft hij aangifte gedaan bij de politie van bureau Keizerstraat. Hij was samen met de adjunct hoofdredacteur van de krant bij de politie. Er kon geen bewijs van aangifte worden afgegeven, maar de politie heeft beloofd contact te zullen maken. De journalist hoopt dat de mensen zijn telefoon niet zullen vernietigen omdat er een code is op het toestel.

Pinas blijft erbij dat hij gewoon zijn werk heeft gedaan. Enige tijd geleden had Brunswijk al geïrriteerd naar hem gereageerd toen hij hem een vraag stelde tijdens een persconferentie. De vp vond dat hij geen antwoord zal geven op 'law law-vragen'. Pinas hoopt niet dat deze kwestie nog doorwerkt, maar het was duidelijk dat de vp het niet leuk vond dat er foto's van hem waren gemaakt. Dat heeft hij ook kenbaar gemaakt, waarna de journalist is mishandeld en zijn telefoon is afgepakt.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October