Journalist belaagd en mishandeld bij DNA-gebouw
14 Dec 2021, 15:55
foto


De journalist Jason Pinas is aangevallen bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Hij wilde enkele vragen stellen aan vicepresident Ronnie Brunswijk die uit het Assembleegebouw kwam. Een groep mensen protesteerde bij het Assembleegebouw tegen uitspraken die Edward Belfort (ABOP) heeft gedaan.

Starnieuws verneemt van ooggetuigen dat de journalist is geslagen en mishandeld. Zijn telefoon is ook afgepakt. Deze kwestie is aangekaart door NDP-fractieleider Rabin Parmessar tijdens de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelingsplan. Vicevoorzitter Dew Sharman die de vergadering leidt, gaf Parmessar niet de gelegenheid om de zaak te bespreken omdat het "niet gaat om een punt van orde". Volgens Sharman is er niks met de orde. Hij schorste de vergadering.

Bij de hervatting deelde Sharman mee dat er een incident heeft plaatsgevonden voor het Assembleegebouw en dat de zaak wordt onderzocht. BEP-fractieleider Ronny Asabina staat erop dat vandaag nog de bevindingen van het onderzoek moeten worden meegedeeld aan de vergadering. Dit is toegezegd door Sharman.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March