Ontuchtverdachte mishandeld tijdens verhoor
07 Dec, 08:48
foto


Een man, die was aangehouden op verdenking van ontucht met een meisje op 25 november, is vrijdagavond in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte zegt dat de verdachte bij zijn verhoor door de politie is mishandeld.

Er zijn sigarettenpeukjes aan zijn lichaam uitgedrukt. “Zijn heel lichaam is bont en blauw geslagen”. Volgens de verdachte gaven de politiemannen hem een schaar om zijn geslachtsdeel te knippen. Zij gingen daarna uit de kamer. De verdachte zag dat de agenten terugkwamen en verwondde zichzelf uit vrees in zijn pols, omdat hij zijn geslachtsdeel niet wilde knippen. Hij werd gebracht naar de Spoedeisende Hulp voor medische hulp.

Nibte zegt dat de verdachte haar vertelde dat hij op de grond moest liggen. De agenten sloegen hem op de rug. “Hij kon de mishandeling niet meer aan.”

De man is eerst telefonisch gehoord door de rechter-commissaris (rc), maar op verzoek van de advocaat heeft rc hem persoonlijk gehoord. Van de mishandelingen is niets terug te vinden in het dossier. De verdachte ontkent de ontucht.
Advertenties