Jubithana: Voorzieningen getroffen openhouden luchtruim
27 Sep, 00:00
foto
Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt desgevraagd aan Starnieuws dat er voorzieningen zijn getroffen om het luchtruim open te houden. De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) zullen om 8.00 uur vanmorgen het werk neerleggen. Voorzitter Jozef Khoesial zegt dat de werkneerlegging, zoals aangekondigd gewoon doorgaat. Er is geen overeenstemming met TCT.

"Wij hopen dat via dialoog het probleem wordt opgelost", zegt Jubithana die inhoudelijk verder niet ingaat op de eisen die gesteld zijn. "Wij zullen niet via de media een polemiek voeren, maar in overleg de problemen aanpakken. Zaken die jaren zijn blijven liggen, kunnen niet in korte tijd allemaal opgelost worden. Daarvoor zijn er ook middelen nodig", merkt de bewindsman op.

De Satca zegt het wachten op de herwaardering van de luchtverkeersleiders beu te zijn. De afspraken die met TCT gemaakt zijn, worden niet nagekomen, meent de organisatie. Vrijdag hebben de leden besloten in actie te gaan, want de extra tijd die gevraagd was, is intussen ook verstreken. De luchtverkeersleiders vinden dat er genoeg geduld is betracht.

De Satca stelt geen andere keus te hebben dan over te gaan tot het staken van de luchtverkeersdiensten. TCT heeft maatregelen getroffen, opdat het luchtverkeer geen stagnatie zal ondervinden.
Advertenties