Instituut First Lady bemiddelt bij scholenband
16 Sep, 08:40
foto
First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry (2e v.l.), dinsdag bij een bezoek aan de Shri Vishnu basisschool in Den Haag. (Foto: Instituut van de First Lady)


Er is een scholenband in de pijplijn van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) met vijf basisscholen in Suriname. Het doel van deze samenwerking is dat de leerlingen meer leren over het leven van leerlingen in Suriname en omgekeerd. In het kader hiervan heeft First Lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry, op dinsdag een bezoek gebracht aan de Shri Vishnu basisschool in Den Haag.

De leerlingen zouden samen projecten kunnen uitvoeren of aan elkaar presenteren. Leerlingen zouden eventueel als zij op bezoek waren in elkaars land, een schooldag kunnen meelopen. Ook op docenten- en directieniveau kan kennis en ervaring worden gedeeld. Hiernaast wil de stichting schoolmeubilair, ICT- en leermiddelen schenken aan de zusterscholen. Het verzoek is dat het Instituut van de First Lady hen in contact brengt met vijf scholen, die over een goede internetverbinding beschikken.

SHON heeft vijf basisscholen, kinderopvangcentra en peuterspeelzalen in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Voor de derde keer opeenvolgend doen de SHON-scholen een actie om behoeftige leerlingen in Suriname een volle schooltas te bezorgen bij het begin van het schooljaar. Dit jaar worden opnieuw 500 schooltassen geschonken. Het Instituut van de First Lady zal 200 van de 500 schooltassen verdelen, de overige 300 zullen worden verdeeld door parlementsleden in de districten Saramacca, Nickerie en Coronie.

Santokhi-Seenacherry kreeg tijdens het bezoek een rondleiding op de school. Ook mocht zij een interactieve gastles verzorgen aan groep 8. Daarbij vertelde zij hen over de ontwikkelingen in Suriname en probeerde hen te inspireren om onder alle omstandigheden positief te blijven, meldt het Instituut van de First Lady.

Advertenties