Controle op juist gebruik staatsvoertuigen opgevoerd
04 Aug, 18:54
foto
Een staatsvoertuig met een blauw kentekenplaat.
(Foto: OW)


Alle staatsvoertuigen, behalve die van de minister en de directeuren, krijgen binnenkort blauwe kentekenplaten om de controle op het juiste gebruik te vergemakkelijken. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is ook bezig met het ophalen van voertuigen die buiten de wettelijke regelingen zijn aangeschaft door derden.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat volgens een voorlopig onderzoek 150 voertuigen op het laatste moment zijn verkocht door de vorige regering. Bezitters van deze wagens, zullen hun voertuig moeten afstaan, als de afhandeling niet volgens procedure is verlopen en zij bijvoorbeeld geen bewijs van betaling, toestemming van de raad van ministers, resolutie en overschrijvingsbewijs hebben.Ook voertuigen van niet-gewezen ministers, aangeschaft door derden, zonder een openbare inschrijving, moeten terug bij de staat.

Een deel van de voertuigen is, zoals gebruikelijk is volgens de wet, gekocht door gewezen ministers. In geval hierbij niet de juiste procedures zijn gevolgd, moeten de voertuigen terug en krijgen betrokkenen hun geld terug. De vorige regering is niet op de juiste manier omgegaan met de comptabiliteitswet, waardoor deze zaken strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, zegt de voorlichting van OW. Het onderzoek dat vorig jaar is gestart door het ministerie van Justitie en Politie is nog gaande.

Advertenties