Kwamalasemutu trots op aankomend DNA-lid Renet Wahki
21 Jul 2021, 00:00
foto
Aankomend Assembleelid Renet Wahki.


De gemeenschap van Kwamalasemutu is trots op aankomend Assembleelid Renet Wahki  (37). Voor het eerst in de geschiedenis heeft iemand vanuit het zuidelijke dorp van Suriname het geschopt tot Assembleelid. Renet komt op de plek van Dinotha Vorswijk, die minister van Grondbeleid en Bosbeheer zal worden. Renet is op de derde plek in Sipaliwini gekandideerd op de ABOP-lijst in Sipaliwini.

Wahki is intussen in Paramaribo aangekomen om zich voor te bereiden op het grote moment wanneer hij toegelaten wordt tot het hoogste college van Staat. In gesprek met Starnieuws zegt Wahki dat het voor hem een uitdaging is om volksvertegenwoordiger te worden. Hij vindt het een grote eer deze functie te mogen bekleden voor de Inheemsen in het algemeen, maar voor de Trio gemeenschap in het bijzonder. Renet gaat de geschiedenis in als de eerste Trio Inheemse die beëdigd zal worden als lid van De Nationale Assemblee.

Het aankomend Assembleelid zegt dat hij zich sterk wil maken voor het grondenrechtenvraagstuk. Hij vindt dat er werkgelegenheid moet worden gecreëerd voor de gemeenschap in het binnenland. Wahki is werkzaam bij de NGO verbonden aan het Amazone Conservation Team.

Districtscommissaris Merilu Sapa van Coeroeni zegt dat de gemeenschap erg verrast is en blij dat iemand van het gebied straks wordt beëdigd als Assembleelid. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de Inheemse gemeenschap.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May