Maandag officiële launch met Sinopharm in POC
10 Jul 2021, 00:46
foto


Vandaag wordt in de Politie Opleiding Centrum (POC) een kleine groep mensen gevaccineerd met het Sinopharm vaccin. Het gaat om een ‘soft launch’ met een groep vooraf geregistreerden. Maandag is de officiële launch met Sinopharm. POC zal voorlopig de enige plek zijn waar men zich met Sinopharm kan vaccineren tegen het coronavirus.

Minister Amar Ramadhin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat dit weekend de laatste voorbereidingen getroffen worden om vanaf maandag met Sinopharm het publiek te vaccineren. Vandaag en morgen kan het publiek niet bij POC terecht voor Sinopharm.

Een week geleden heeft China 100.000 doses van het Sinopharm vaccin gedoneerd. Suriname beschikt hiermee over twee vaccins om de opmars van het coronavirus te remmen.

Bij POC zal de komende week alleen Sinopharm worden toegediend. De komende week zal er geen AstraZeneca toegediend worden te POC aangezien de organisatie een grote toeloop verwacht. Wanneer het weer rustig is, zal nagegaan worden of er twee vaccines op één locatie beschikbaar kunnen zijn. Het ligt in de planning om vanaf 19 juli uit te breiden naar meerdere plekken waar men ook voor Sinopharm terecht kan.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November