Assembleeleden Plein en Vreedzaam Covid-positief
22 Jun 2021, 01:31
foto
De Assembleeleden Jennifer Vreedzaam en Ivanildo Plein zijn gisteren positief getest.


Assembleeleden Ivanildo Plein (NPS) en Jennifer Vreedzaam (NDP), zijn besmet met het coronavirus. Plein is afgelopen week gevaccineerd. Hij heeft zijn eerste dosis bij het BOG genomen. Vreedzaam was op de laatst gehouden persconferentie van de NDP in Ocer, faliekant tegen het vaccineren.

“Ik ben daadwerkelijk positief,” deelt Plein aan Starnieuws mee. “Met mij nog een DNA-lid, mevrouw Vreedzaam van de NDP. Ik heb geen klachten. Drie dagen geleden heb ik de eerste dosis gehad. Ik heb daarna wel wat koorts gehad maar dat was snel weg. Heb gewoon wat paracetamol gebruikt ervoor.” Plein zou zijn tweede dosis op 27 augustus moeten halen.

Vreedzaam was niet bereikbaar voor commentaar. In mei gaf ze aan nog niet gevaccineerd te zijn. Ze stelde dat er niet genoeg vertrouwen is in het vaccin en dat er meerdere merken moesten zijn. De overheid heeft dezelfde dag aangekondigd dat er ook andere merken vaccins zouden komen. Die zijn er nog niet.

De Assembleeleden en personeel worden voordat de vergaderingen beginnen, getest. Tot nu toe zijn enkele medewerkers en vijf Assembleeleden ten prooi gevallen aan het covid-virus. Harriet Ramdien (VHP), Ebu Jones (NDP) en Ramon Koedemoesoe (ABOP) zijn eerder positief getest.

“Ik heb drie sneltesten gedaan,” geeft Plein aan. “De eerste 2 waren positief, de laatste negatief. Men heeft me geadviseerd om naar BOG te gaan. Daar is het materiaal van de snel testen nog eens doorgenomen en niet lang terug heb ik het bericht gehad. Dus nu moet ik in quarantaine.”

Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December