Eerste hoogspanningsmast te Alfonsdorp geheid
19 Jun, 04:47
foto
In navolging van andere dorpen in Marowijne, zal ook Alfonsdorp de beschikking krijgen over elektriciteit, 24 uur per dag. De eerste hoogspanningsmast is vrijdag geheid. (Foto: CDS)


Alfonsdorp in het district Marowijne wordt voorzien van 24 uur elektriciteit per dag. Het startsein hiertoe is vrijdag gegeven met het heien van een hoogspanningsmast. Dit vond plaats in aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Dit dorp werd in de afgelopen jaren slechts 4 uur per dag voorzien van stroom. Nu zal het tot het verleden behoren, dat de bewoners van deze dorpen slechts van 18:00uur tot 22:00uur over stroom beschikken, meldt de Communicatiedienst in een persbericht.

Er zal ook vanuit Moengo een hoogspanningskabel worden aangelegd naar Albina, van waaruit de omliggende dorpen elektriciteit zullen krijgen. Hiermee worden de woon- en leefomstandigheden van de bewoners aanzienlijk verbeterd.

Dit project wordt uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Huishoudens zullen worden aangesloten op het EBS-netwerk en betalen voor de door hen verbruikte energie. Het ligt in de planning om alle dorpen van Marowijne te voorzien van optimale elektriciteit.


Advertenties