Copa America: Chili geeft Bolivia het nakijken
18 Jun 2021, 19:54
Ben Brereton schiet met zijn vroege goal de Chilenen op winst tegen Bolivia. (Foto: dailystar.co.uk)

In groep B stonden Chili en Bolivia tegen elkaar in de Arena Pantanal. Chili kwam in zijn eerste ontmoeting niet verder dan een gelijkspel tegen Argentinië, dus moesten ze geen punten morsen tegen 'zwakke broeder' Bolivia. De Bolivianen zouden alle zeilen bij moeten zetten om te winnen van Chili, zodat ze niet onderaan zouden blijven bungelen. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Jesús Gil Manzano. Na een aantrekkelijke eerste helft ging Chili de pauze in met een 1-0 voorsprong, wat ook de eindstand blijft.

De Chilenen begonnen zoals verwacht sterk aanvallend aan de wedstrijd en zetten de Bolivianen behoorlijk onder druk. Toch leek Bolivia aanvankelijk met goed teamwerk de Chilenen van het scoren af te houden, totdat Ben Brereton in de 10e minuut een breedtepass van Eduardo Vargas beheerst langs doelman Lampe schoot: 1-0. Hierna heeft Chili nog talloze kansen gecreëerd om verder uit te lopen, maar de aanvallers hadden of het vizier niet op scherp of doelman Lampe stak er met zijn keurig optreden een stokje voor. Doelman Lampe heeft met zijn sterk optreden de overige spelers zo te zien geïnspireerd, want Bolivia kwam halverwege deze helft enkele malen goed opzetten, maar de afronding liet schromelijk te wensen over. De Chilenen waren dankbaar toen ze het fluitsignaal voor de pauze hoorden en mochten hun voorsprong meenemen in de rust.

Dwars door de druk van de Chilenen, zien de Bolivianen kans twee keer te schieten op goalie Claudio Bravo die rustig opvangt. Chili krijgt een paar keer kans om zijn voorsprong te vergroten, maar de spelers zijn niet scherp en koelbloedig genoeg. Ofschoon Bolivia blijft zoeken naar ten minste  de gelijkmaker zijn ze niet efficiënt genoeg. Bravo en zijn defensie houden de netten schoon. Chili heeft 18 schoten waarvan elf op doel. De Bolivianen hebben er negen waarvan drie op doel.