In juni eerste goudboringen Nassau-project
12 May 2021, 15:19
foto
De geologie van de Witlage Target van het Nassau Goudproject. (Beeld: 76North)


Het Canadese mijnbouwbedrijf 79North zal begin juni beginnen met de eerste fase van boringen in het Nassau Gold Project. In een persbericht zegt het bedrijf dat de boringen zullen beginnen zodra toegangswegen en boorkussens zijn aangelegd.

Het bedrijf onderzoekt sinds 2020 verschillende 'putten' bij het goudproject in Nassau. De exploratieresultaten van de Witlage Target omvatten oppervlaktemonsters met maximaal 27,98 gram goud per ton uit een goudzone die 300 meter lang is. De Witlage Target is nu klaar voor de eerste fase van boren.

79North heeft ook het in kaart brengen en bemonsteren bij de Pici- en Carbonara-doelen voltooid. Verwacht wordt dat in deze eerste fase van boren er ongeveer 10 boorgaten komen voor in totaal 1.500 meter.

Het Nassau-goudproject is voor 70% van het bedrijf. Het project ligt 20 kilometer ten zuiden van de Merian-goudmijn van Newmont en 60 kilometer ten oosten van Rosebel-goudmijn van Iamgold. Het Nassau-goudproject heeft vergelijkbare geologische gesteentelagen en structuren als zowel de Rosebel- als Merian-goudmijnen. 79North heeft een indirect belang in minerale concessies in het noorden van Suriname en zegt dat het ernaar streeft het belangrijkste junior exploratiebedrijf te worden in district Sipaliwini van het productieve Guyana-schild.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May