VS: Reiswaarschuwingen voor Caribische regio
21 Apr, 19:00
foto
De VS heeft negatieve reisadviezen gegeven voor een groot deel van de Caribische regio.


De Amerikaanse regering heeft voor meer dan 15 Caribische landen reiswaarschuwingen gegeven. Onder de bijgewerkte Amerikaanse reisadviezen krijgt 80 procent van de landen in de wereld een niveau 4, waarbij het advies is om niet naar deze landen af te reizen. Het besluit zou een economische bom kunnen zijn voor de regio die worstelt om economisch het hoofd te bieden te midden van de pandemie en de verwoestende tol voor zijn belangrijkste economische verdiener: toerisme. Ook Suriname is geplaatst op niveau 4.

De andere Caribische landen die vanaf dinsdag op niveau 4 staan, zijn: de Turks- en Caicoseilanden, Antigua en Barbuda, Haïti, Guyana, Barbados, Bermuda, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, St Lucia, St Vincent en de Grenadines, Aruba, Frans West-Indië inclusief St. Barths, St Maarten, Martinique en Guadeloupe en Frans-Guyana.

"De Covid-19-pandemie blijft ongekende risico's voor reizigers opleveren. In het licht van deze risico's raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken Amerikaanse burgers ten zeerste aan om alle reizen naar het buitenland te heroverwegen", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het nieuws komt op een moment dat het Covid-19-infectiepercentage in de VS 32.536.470 bereikte en het sterftecijfer 582.456.

Curaçao
Het besluit komt ook nadat Curaçao zei dat reizigers die vanuit risicolanden naar het eiland komen en die in de afgelopen 6 maanden niet met Covid-19 zijn gediagnosticeerd, op de derde dag van hun verblijf een antigeentest moeten doen in een lokaal laboratorium.

De antigeentest op de derde dag is verplicht voor alle reizigers die Curaçao binnenkomen en komt bovenop de verplichte PCR-test. De PCR-test moet binnen 72 uur voor vertrek uit een geaccrediteerd laboratorium worden afgenomen.
Advertenties